top of page

Dirigent

Jeppe Moulijn (1972) studeerde orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Deze studie sloot hij af met een gastdirectie bij het Radio Symfonie Orkest. Daarna werd hem de Anton Kersjes beurs toegekend, en werd Moulijn benoemd tot assistent-dirigent bij het Nederlands Balletorkest, dankzij de Bernard Haitink beurs. Van 2001 tot 2003 was hij muzikaal leider van Het Nationale Ballet.

Jeppe  was deelnemer aan de Kondrashin dirigenten meesterklas waar hij werkte met Peter Eötvös, Eri Klas en Ton Koopman. In 2003 was hij finalist in het internationale Prokofiev dirigenten concours  in St. Petersburg. Bij deze gelegenheid dirigeerde hij een concert met het wereldberoemde St.Petersburg Philharmonisch Orkest. Van 2004 tot 2006 heeft hij zijn opleiding voltooid met 3 jaar studie bij Daniele Gatti in Florence.

Jeppe Moulijn dirigeerde onder meer bij het Radio Symfonie Orkest, het Metropole Orkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest,  het Stadttheater Hagen, de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz  en The Evergreen Symphony Orchestra in Taiwan.

 

In de wereld van de studenten-, jeugd- en amateurorkesten is Jeppe Moulijn een veel geziene dirigent. hij dirigeerde onder meer het Nederlands Strijkers Gilde (deze zomer zal hij dit orkest wederom leiden) en het UvA studentenorkest Jan Pzn. Sweelinck. Momenteel is hij vast verbonden aan Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, het Toonkunst Orkest Leiden, het Oost Nederlands Symfonieorkest en het Naardens Kamerorkest.

bottom of page